DE REGELS VAN DE KUNST

Spelregels beerpong

De officiële BK spelregels

Om het grootste en meest sprankelende evenement van het jaar, het Belgisch Kampioenschap Beerpong, zonder enige hapering te laten verlopen, hanteren we met trots de officieel internationaal erkende spelregels.

Maar let op! We voegen ook een vleugje extra ‘huiselijkheid’ toe met onze eigen speciale huisregels. Dus onthoud: terwijl we je aanmoedigen om te winnen, vragen we je ook om met liefde en respect onze regels te omarmen – want hier bij het BK Beerpong, zijn we allemaal één grote en gelukkige pong-familie! 🍻🏓

Opstelling

 • Een team bestaat uit precies 2 personen. Je partner blijft gedurende het hele tornooi verplicht dezelfde persoon.
 • Vul elke beker voor 1/3 met bier en plaats ze in een driehoekige formatie, waarbij de randen van de bekers tegen elkaar aan staan. De bekers mogen elkaar niet overlappen en moeten 5 cm van de tafelrand staan. Het is verplicht het bier over alle bekers gelijkmatig te verdelen!
 • Een extra beker met water is voorzien voor het reinigen van de pingpongballetjes.
 • Bepaal welk team mag beginnen door middel van blad-steen-schaar.

Het Spel

De 12 Beerpong Geboden:

 1. Alle spelers van team A gooien één keer, gevolgd door alle spelers van team B. (Elk team krijgt dus 2 worpen per beurt = elke speler gooit 1 keer)
 2. Tijdens het gooien mag je elleboog niet over de tafel komen.
 3. Als je de bal in een beker van de tegenpartij gooit, moet de beker leeggedronken worden en van de tafel gehaald worden. Wacht met het wegnemen van de bekers totdat beide ballen zijn geworpen.
 4. Een “throwback” wordt verdiend als de twee ballen in eenzelfde beurt worden gescoord. Je krijgt 1 extra worp, waarbij teamlid naar keuze mag gooien.
 5. Als de 2 ballen in eendezelfde beker worden gescoord, moet de tegenpartij 3 bekers drinken en krijg je een “throwback”. Het team dat scoorde mag de 2 extra bekers kiezen.
 6. Een botsbal is toegestaan en mag één keer botsen op de tafel en op de speelhelft van het andere team. Zodra de bal de tafel heeft geraakt, mag deze weggeslagen worden. Het lichaam en de bekers tellen niet als bots. Als de bal op bekers botst is dit geen botsbal.
 7. Een botsbal die een beker scoort, resulteert in het drinken van 2 bekers (beker met bal + 1 naar keuze van de tegenstanders).
 8. Een “Blow Ball” is toegestaan. Als de bal in een van je bekers tolt voordat deze het bier raakt, kun je proberen de bal eruit te blazen. Als dit lukt, telt de worp niet en blijft de beker staan. Als de bal er nat uitkomt, telt de worp wel.
 9. Bekers moeten niet direct worden opgedronken, maar elke speler mag slechts 1 drinkbeker hebben. Er wordt niet gewacht.
 10. Een omgestoten beker wordt verwijderd (eigen schuld). Het vangen van de bal zonder bots resulteert ook in het wegnemen van een beker (naar keuze van de tegenstanders).
 11. Tegenstanders afleiden is toegestaan, maar het belemmeren van het zicht op de bekers niet.
 12. Beide teams mogen de bekers van de tegenpartij drie keer herschikken naar de voorgeschreven bekerformaties. Dit kan alleen aan het begin van een beurt.

Herschikken

Het is toegestaan om 3 keer per spel te vragen aan de tegenpartij om hun bekers waar je in moet gooien te herschikken.

Opgelet! Herschikken mag enkel volgens de voorgeschreven bekerformaties en is pas mogelijk vanaf 6 bekers!

Toegestane bekerformaties:

bierpong opstelling -grote piramide - 10 bekers
Grote piramide
beerpong opstelling -kleine piramide - 6 bekers - spelregels
Kleine piramide
bierpong opstelling -piemel - 5 bekers
Piemel
beerpong opstelling -ruitje - 4 bekers
Ruitje
bierpong opstelling -een-tweetje - 3 bekers
één-tweetje
beerpong opstelling -siameesje - 2 bekers
Siameesje
beerpong- opstelling -spelregels
Doodsteekje

Einde van het spel

Het spel eindigt wanneer alle bekers van een team zijn weggespeeld. Als de bal in de laatste rechtstaande beker van een team terechtkomt, heeft dat team recht op een “Redemption Shot” (1 laatste worp). Als deze wordt gescoord, gaat het spel verder en worden de bekers niet weggenomen.

Meer info over Redemption Shot! Zodra een team de laatste beker heeft geraakt, krijgt het andere team nog één enkele worp om “gelijk” te maken, door in die beurt 1 enkele beker te scoren wordt de score geneutraliseerd en wordt er gewoon verder gespeeld. Beide teams hebben slechts 1 redemption worp per spel.

Death Cup

Als je de bal in een drinkbeker of een al weggespeelde beker met nog bier in van je tegenstanders gooit, win je automatisch.

Verliezers

De verliezende partij drinkt de overgebleven bekers van de hele tafel leeg of de winnaars mogen er voor kiezen hun eigen bekers op te drinken. (Winnaar bepaalt!)

Een team is onmiddellijk verloren als:

 • Een teamlid moet overgeven.
 • Een teamlid wordt vervangen tijdens het hele tornooi.
 • Een teamlid ruzie stookt.
 • Een team niet op tijd is om te spelen.
 • De bal in de deathcup wordt geworpen.

Bovenal, onthoud dat het Belgisch Kampioenschap Beerpong draait om plezier, concurrentie en gezelligheid. Respecteer je medespelers, de beerpong spelregels en geniet van het spel!

Veel succes en proost op een geweldige tijd!

Beats n’ BotsBK Beerpong 2023